Agenda


Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit agenda is voorbij.

Expositie De Koe met Ruud Spil in Museum ‘t Oude Slot (Veldhoven)

4 juni 2022 - 13:00 - 28 augustus 2022 - 17:00

Kom genieten van Ruuds koeienschilderijen tijdens de expositie in Museum ‘t Oude Slot in Veldhoven van 4 juni tm 28 augustus.

Openingstijden: wo t/m zo 13:00 – 17:00 uur.

Ruud Spil (1961 Zwaag) studeerde aan de Wackers Academie en aan de Hogeschool van Amsterdam. Hij is een bevlogen schilder van vee en maakt veelal persoonlijke portretten van koeien. Geboren en getogen op een boerderij in West-Friesland zit ‘de koe’ hem als het ware in de genen. Zijn schilderijen zijn een ode aan het platteland. Tegelijker documenteert Spil met het vastleggen van Oudhollandse koeienrassen en (grup-) stallen het Nederlands agrarisch erfgoed. De schilderijen van Ruud Spil bevinden zich in diverse verzamelingen: bij particulieren, bedrijven, musea en overheid in binnen- en buitenland. Hij maakt vrij werk en schildert in opdracht.

Ruud Spil:

“Ik wil dat je de koeien gaat horen en ruiken als je naar mijn schilderijen kijkt. Dat je de aanwezigheid van een koe bijna letterlijk gaat ervaren. Het liefst schilder ik ter plekke en zit de koeien zo dicht mogelijk op hun huid.”

Gegevens

Begin:
4 juni 2022 - 13:00
Einde:
28 augustus 2022 - 17:00
Agenda Categorie:
Agenda Tags:
, , , ,

Locatie

Museum ‘t Oude Slot
Hemelrijken 6
Veldhoven, Noord-Brabant 5502HM Nederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie