Overstekende koeien in Nibbixwoud

In Nibbixwoud, net voor de grens met Wognum, steken al ruim 30 jaar elke dag koeien de weg over. Tweemaal daags  om half 8 en om vijf uur. ‘s Ochtends gaat dat er rustig aan toe.  Maar ‘s middags verloopt dat in een rap tempo, de koeien moeten gemolken worden en krijgen te eten. Adri en Saskia Schouten runnen een melkveebedrijf met 65 melkkoeien. Vroeger melkte Arie, de vader van Adri, met de melkwagen in het land aan de overkant. Na de ruilverkaveling werd het land aangehouden, maar de koeien werden voortaan in de stal gemolken. Melken in de stal en grazen aan de overkant van de weg.

“Het duurt maar even, aldus Ruud Spil, en is een prachtgezicht! Mooi dat de mensen even moeten wachten en dat ze dan naar koeien kunnen kijken. Kunnen ze meteen heel even onthaasten!”

Dit schilderij is afgebeeld in het Noordhollands Dagblad op 18 augustus 2018 in de 10-weekse serie ‘Buitengewoon Westfriesland’. Ruud Spil, de koeienschilder, maakt 10 weken lang een uniek schilderij van een bijzonder landelijk tafereel in West-Friesland. Het schilderij van de week is aansluitend te zien bij de tentoonstelling Lage Landen in Het Westfries Museum in Hoorn. Op vertoon van het artikel uit Het NHD ontvangt u korting op de entreeprijs van het museum.